Първоначално публикувано от Megadet
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Общи приказки 166
Collapse
X
-
Ако пружината на обтягащата ролка е омекнала, ще настройваш обтягането на положение с другата ролка, но реално ремъкът ще е хлабав. Най-добре е да сравниш на пипане колко е опънат ремъка на друга като твоята кола.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщениеСега съм на морето като се прибера ще умувам какво да правя, мерси за отговорите! В Червен бряг не знам да има друга Алфа, няма как да сравня ремъка с друга колаНе всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Ами не знам, след като сложа нов ремък звука изчезва, и след определени км. пак се появява! Мисля, че пазех опаковката на ремъка, като се прибера ще погледна и ще я снимам, да не би пък да е от ремъка, когато го взимам уж гледат номер на рама ама знае ли човек, ще погледна да не би пък да не е натегнат както трябва!Last edited by Megadet; d.m.y г., 19:40.Alfa 166jtd,1999
Comment
-
Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщениеАми не знам, след като сложа нов ремък звука изчезва, и след определени км. пак се появява! Мисля, че пазех опаковката на ремъка, като се прибера ще погледна и ще я снимам, да не би пък да е от ремъка, когато го взимам уж гледат номер на рама ама знае ли човек, ще погледна да не би пък да не е натегнат както трябва!Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от Megadet Покажи съобщениеОк. колега когато се прибера ще погледна и ще пиша, а как да го натегна още малко?Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАко пружината на обтягащата ролка е омекнала, ще настройваш обтягането на положение с другата ролка, но реално ремъкът ще е хлабав. Най-добре е да сравниш на пипане колко е опънат ремъка на друга като твоята кола.Така си спестяваш "профилактична" смяна на разни златни обтяжки, щото някои са доста скъпи.
sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщение+1 аз поръчвам нова ролка и ги въртя с динамометричен ключ на менгеме. Ако едната тръгва примерно на 4кг, а другата на 2 работата е ясна. Ако е все едно, новата я връщам.Така си спестяваш "профилактична" смяна на разни златни обтяжки, щото някои са доста скъпи.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Първоначално публикувано от code Покажи съобщение+1 аз поръчвам нова ролка и ги въртя с динамометричен ключ на менгеме. Ако едната тръгва примерно на 4кг, а другата на 2 работата е ясна. Ако е все едно, новата я връщам.Така си спестяваш "профилактична" смяна на разни златни обтяжки, щото някои са доста скъпи.
моята ролка е Рувиле- към 250 лева, добра работа, като изключим това, че не беше смазанаLast edited by lordliness; d.m.y г., 21:27.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Нов, но хлабав ремък може и да не приплъзва осезаемо в първите няколко хиляди километра, но поради това, че има по-лошо от нормалното сцепление се яде бъзо, яде и ролките.
Така общо взето бързо идва и момента в който приплъзването става осезаемо.
159 1.8 MPI
166 2.0 TS (ex)
Comment
-
Колеги с дърти дизели, докато не сложите фрайлауфни шайби на алтернаторите тоя филм с ремъци и обтегачи ще го гледате редовно - говоря от собствен горчив опит. Просто откакто съм с такъв алтернатор забравих за тоя ремък, хилядите му скъпи ролки и противното му скърцане....
155 1,6 TS 16V `96
166 2,4 JTD `99
147 1,9 JTDm 8V `07
Comment
-
Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщениеАз така и не мога да разбера, защо е толкова скъпа тази ролка, след като на TS мотора е горе-долу на същия принцип а е към 80 лв. А тази е с 200 лв нагоре. Да няма някакъв вграден амортисьор в себе си?Българина му дай пари да изсипва, веднага се сещам за един бг феномен: На Хюндаите оригиналните ролки/части са евтини и качествени само, че са мейд ин Корея, а българинът търси SNR, INA или нещо от сорта .. Все едно колата му не е корейска
Като си поръчаш примерно INA идва една хубава корейска ролка, на който надписите са минати с флекса.
Всички са щастливи. Някои като им предложиш част от 100 и от 200лв избират тази от 200 щото е "истинска", а не могат да съобразят, че става въпрос примерно за един лагер със себестойност 12,50. В същото време да продадеш евтина част на човек с горепосочените убеждения е страшен автогол и тук кръгът се затваря
Last edited by code; d.m.y г., 09:18.sigpic
156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
"Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"
Comment
Comment